A perui kovaföldről

A SZILICIUM-DIOXID (SiO2) PÓTLÁSA

"Szilícium-dioxid nélkül nincs élet, s ez a legfontosabb tápanyag szervezetünk számára."

Adolf Butenandt - Nobel díjas biokémikus

A Perui kovaföld fő alkotóeleme a felszívódó szilícium-dioxid (SiO2). A  szilícium-dioxid  hiánya gyengíti a csontokat és az ízületeket. Egy idő után kialakul az osteoporosis, azaz a csontritkulás. A kalcium és D-vitamin önmagában nem biztosítja a csontok megfelelő- növekedését, sűrűségét, szilárdságát és a rugalmasságát. Tény, hogy a kalcium nem képes felszívódni a szilícium-dioxid  jelenléte nélkül.

Kötőszövet nem létezik szilícium-dioxid nélkül. Tudományos kutatások azt mutatják, hogy a szilícium-dioxid képes átalakulni transz-mutáció során kalciummá, ha a szervezetnek szüksége lenne rá, de nincs más forrása. Ez a tény önmagában is elegendő ok arra, hogy a kovaföldet rendszeresen fogyasszuk. Sok ember szenved ízületi gyulladástól, mert az inaknak és ínszalagoknak szüksége lenne szilicium-dioxidra, hogy megtartsák az egészséges és rugalmas állapotot

Növekvő haj - A haj majdnem olyan gazdag szilícium-dioxidban, mint az egészséges csontok. A hajápolási programjának fontos, hogy része legyen egy kitűnő szilícium-dioxid táplálék-kiegészítő, a haj újjáélesztése érdekében.  A szilícium-dioxid segít megelőzni a kopaszodást, serkenti az egészségesebb hajnövekedést és szép csillogást, ragyogást valamint extra erősséget biztosít. 

Fogak és íny - A szílicium-dioxid óvja a fogakat, megerősíti a fogzománcot, megakadályozza a lyukak kialakulását. A szilícium-dioxid meggátolja az ínyvérzést és a fogínysorvadást. A távolodó fogíny hatására, ami a fogak lazulását okozza, nagyobb fogfelület van kitéve a szuvasodás veszélyének, és végül a fogak elvesztéséhez vezethet. A szilícium-dioxid hatékonyan megküzd a csontok és fogak leépülésével valamint csökkenti azok gyulladását.

Körmök - A körömlemezek összetett fehérje szerkezetűek, amik átlagosan 4-5 millimétert nőnek havonta. Szilícium-dioxid pótlással, a gyenge és törékeny körmök rövid időn belül normalizálódnak és szabályossá válnak.  A szilícium-dioxid szépíti a körmök külsejét és javítja a keménységüket,  csillogóbbá és törésre kevésbé hajlamossá téve őket.


Szépség, bőrfeszesség:

Megállítja a korai ráncok kialakulását és a bőr idő előtti megereszkedését. A szervezetnek szüksége van az egészséges kötőszövetekre, a belső szerveknél és a legnagyobb emberi szervnél, a bőrnél. A kötőszövet öregedése miatt kialakulnak a ráncok és a bőr megereszkedik. Lehet, hogy az ok nem a kor, hanem a szilícium-dioxid hiánya. A kollagén (amely főként szilícium-dioxid) a ragasztó,  mely összetartja szervezetünket. A kollagén (mely a bőr 75%-a) felelős a bőr- ellenálló képességéért , a bőr rugalmasságáért. A kötőszövetek alkotóelemei: a kollagén, az elasztin, a mukopoliszacharidok. Ezek az értékes molekulák nagy mennyiségben tartalmaznak szilícium-dioxidot.


Narancsbőr és fogyás 

A salakanyagokat a szervezet, az egészség védelme miatt, a zsírszövetekben raktározza el. Becsomósodásuk meglátszódik a bőr felületén is. A salakanyagok kitisztulása kizárólag a nyirokrendszeren keresztül történhet, melyet Perui kovafölddel és mozgással érhetünk el.


A szervezet teljes regenerációja:

A szilícium-dioxid (SiO2), a szervezet szinte összes részének egyik fő alkotóeleme. Részt vesz az összes sejtünk anyagcseréjének optimalizálásában, a sejtmembránok újjáépítésében és ezáltal újulnak meg a szöveteket, a csontoktól az ereken át a kötőszövetig, a szív - és érrendszertől kezdve az idegrendszerig. Szervezetünkben egy olyan sejt sem található, amelyben ne lenne fontos funkciója a szilicium-dioxidnak. A legtöbb fiziológiai, kémiai funkcióhoz alapvető és legfontosabb ásványi anyag a szilícium-dioxid (SiO2). Döntő jelentőségű sejtjeink tápanyag ellátása szempontjából. Minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal fő alkotóeleme. Hiányában a tápanyagok nem tudnak felszívódni teljes mértékben és a létfontosságú szervek sem működnek nélküle. A megfelelő és tiszta szilícium mennyiséget igen nehéz a napi táplálkozással bevinni, azonban a Perui kovaföldben koncentrált mennyiségben van jelen.

Készült Dr. Dee McCaffrey publikációja alapján.

Források: Kristálytulajdonságok, a Szilícium szerepe a táplálkozásban Tudatos táplálkozás

Különböző típusú kovaföld egyformán jó? 

Nem! Kétféle kovaföld létezik, az élelmiszer-minőségű és a medencék víztisztítója. A legtöbb kovaföld üledék a sós vízben rakódott le. A világ összes kovaföld rétege közül csak 4 élelmiszer minőségű. Az élelmiszer-minőségű édesvízi kovaföld alkalmas csak emberi fogyasztásra. Ez fehér por, míg más kovaföldek vöröses-barna elszíneződésűek. Van kristályos szilícium-dioxid és nem kristályos (amorf). A kristályos szilícium nagyon veszélyes lehet, különösen a belélegezése. Míg a nem-kristályost teljesen biztonságosan fogyaszthatják emberek és állatok. Az édesvízi kovaföld főleg nem kristályos szilícium-dioxidot tartalmaz, míg a sós vizű mindkét típusút, de nagyobb mennyiségben kristályost. A perui kovaföld kiváló minőségű, rendkívül tiszta, kevesebb, mint 0,5% kristályos szilícium-dioxidot tartalmaz. Fontos, hogy a kovamoszat mellett ne legyen más nemkívánatos üledék (Minél fehérebb annál tisztább). Az édesvízi kovamoszatok henger alakúak, melyek falán lyukak vannak. Az édesvízi héj nehezebb és kevésbé törékeny, mint a sós vízi. A sós vízi kovaföldek több fajt tartalmazhatnak. A kovamoszat alakzatokból következtethetünk arra, hogy azok alkalmasak-e a biztonságos emberi bevitelre. Más típusú kovaföld ipari felhasználásra alkalmas. Van olyan, melyet nagyon magas hőmérsékleten hevítik (1000 ° C). Ezt a fajta kovaföldet, az úgynevezett "kalcinált" használják medencék szűrésénél, festékeknél, kozmetikumoknál, gyógyszereknél, rovarirtó szereknél. Az élelmiszeripari kovaföld soha nem hevített.

Az étkezési kovaföld vásárlásakor, a kovaföld a legtisztább formáját kapjuk, ami alkalmas emberi fogyasztásra. Az étkezési kovaföldnek szigorú szabályozásnak kell eleget tennie. Bizonyos speciális ásványi anyagok mennyisége nem haladhatja meg a meghatározott határértéket. 

Az étkezési kovaföld egy nagyon finom por és porozitása miatt nagyon könnyű. Gyorsan oldódik a folyadékokban és élelmiszerekben. Fogyasztása: lehetőleg éhgyomorra, 2 evőkanállal naponta, de a háromszori adja a legjobb eredményt. Keverje vízhez, gyümölcsléhez, turmixba, vagy más élelmiszerbe. A kovaföld oldódik vízben, ezért könnyen felszívódik a bélfalakon és gyorsan ki is ürül. Nem halmozódik fel a szervezetben és ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen. Tudományos vizsgálatok azt találták, nincs káros mellékhatása a fel nem szívódott szilícium-dioxidnak. A biztonságosság és a sokféle felhasználási lehetőség miatt, az egyik legfontosabb ásványi anyag a szilicium-dioxid a kiegészítő terápiáknál és az alternatív gyógyászatban. A szervezetben lévő szilícium-dioxid állandó jelenléte jelentősen javíthatja az egészségét.  Az FDA  jóváhagyta, hogy a kovaföldnek egyáltalán nincs veszélyes mellékhatása. Lehet használni bárkinek, mindaddig, amíg a személy nem szenved valamilyen súlyos betegségben. Mint minden más étrend-kiegészítésnél, beszélje meg orvosával, mielőtt használja. Terhes nők és szoptató anyák is használhatják, ha az orvos is egyetért vele.

Ritkán előforduló mellékhatások: 

Ritkán előfordulhat átmeneti rosszullét, továbbá a kúra elején felléphet fáradtság, enyhe hasmenés. Ezeket a panaszokat természetesnek kell tekintenünk, mert ezek a tünetek a kórokozók, gombák és a paraziták által termelt toxinoktól való tisztulási folyamat részét képezik és 3-5 napig is eltarthatnak. Ilyen esetekben a kovaföld napi adagját javasolt a felére csökkenteni vagy szüneteltetni. Mint minden más étrend-kiegészítőnél, beszélje meg orvosával, mielőtt használja. 

Klikkelj ide a megrendeléshez!

Fogyasztása:

Keverje vízhez, gyümölcsléhez, turmixba, vagy más élelmiszerbe, lehetőleg reggel éhgyomorra fogyassza. 2 púpozott evőkanállal (7gr.).

Nem halmozódik fel a szervezetben és ezért fontos, hogy a napi kiegészítés következetesen meglegyen. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy nincs káros mellékhatása a fel nem szívódott szilícium-dioxidnak. Nem kell tartani a túladagolástól, a felesleges mennyiség automatikusan távozik a véráramon, a vesén és a beleken keresztül. Az FDA  jóváhagyta, hogy a kovaföldnek egyáltalán nincs veszélyes mellékhatása.

,,A kovasav túlnyomórészt felszívódik az emberi szervezetben és megtalálható minden szövetben: a csontban, az inakban, az erekben, a májban és a vesében. A szilícium-dioxid alapvető az egészség számára, mivel a hiánya előidézi a torzulásokat (deformitásokat) a koponyában és a perifériás csontokban, a gyenge kötéseket az ízületekben. Hiánya csökkenti a porc tartalmát, csökkenti a kollagént a bőrben és megzavarja az ásványi anyagok egyensúlyát a combcsontban és a csigolyában."

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17435951

A szilícium-dioxid tartalom folyamatos csökkenésének következménye: az emberi test progresszív egészségügyi leépülése, a növekvő fáradtság és gyorsuló öregedési folyamat. Az általunk forgalmazott Perui kovaföld, 94%-ban tartalmaz felszívódó szilícium-dioxidot (SiO2), ami képes visszaállítani a szükséges szilícium-dioxid szintet a szervezetben, jelentősen  javítva az egészségi állapotot.

A Perui kovaföld támogatja a csontokat, erősíti a fogakat, a körmöt és a hajat, valamint segítségünkre lehet a fogyásnál és a narancsbőr megszüntetésében.